THRILLER: Biden med skjørt overtak – avklaring kan ta lang tid

  • Denne artikkelen ble publisert 06:43 onsdag morgen 4. november
Kort fortalt: Det kom ingen avgjørelse valgnatta og ingen vet for øyeblikket hvem som vinner presidentvalget. Alle venter nå på opptelling av forhåndsstemmer og resten av resultatet i Pennsylvania (20), Michigan (16) og Wisconsin (10). Altså de tre delstatene som hele tiden har vært regnet som viktigst i Demokratenes valgkamp, der Biden har ledet stort på målinger – og som man lenge har visst ville ta lang tid – i verste fall flere dager – å få klarhet i. Slik det ser ut nå trenger ikke Joe Biden vinne alle disse tre. (Men gjør han det, er trolig seieren klar). Det er fordi Biden ser ut til å vinne Arizona (11) fra Trump, noe som snevret inn presidentens muligheter kraftig. Nå kan Trump vinne selv storstaten Pennsylvania og likevel tape valget. (Da er vi riktignok inne i scenarioer om knøttedistrikter i Nebraska eller Maine og at Biden får akkurat nok valgmannsstemmer eller én ekstra). Opptellingen du ser i Pennsylvania, Michigan og

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.