Tirsdag 14. juni på tre minutter: Terroristen vanket på homobar og Trump antyder Obama er medsammensvoren

Det blir nok litt hangup på Orlando-terrorens politiske etterspill i dag også. "Hvor lang tid vil det ta før amerikanske muslimer blir tvunget til å gå med gule jakkemerker med stjerne og halvmåne", spør Washington Post-kommentator Dana Milbank etter Donald Trumps svært urovekkende, demagogiske tale (video) i går. Homohat med ukjent opphav Dagens store tema er at terroristen selv skal ha vanket på nattklubben Pulse, har brukt en dating-app for menn og ble oppfattet som homofil av en studievenn. (Opplysningene ledet selvsagt til en bølge hobbypsykolog-slutninger i sosiale medier som foreløpig er like dårlig funderte som andre spekulasjoner). Generelt blir bildet som tegnes av terroristen stadig mer mangefasettert. FBI har foreløpig ikke funnet bånd til noen terrornettverk, Mateen framstår “selvradikalisert” via nettsurfing men med motstridende islamist-sympatier, og ingenting tyder så langt på at han har vært styrt av IS. Morten Myksvoll skrev i går en god kommentar på Filter Nyheter som blir stadig mer aktuell - må leses. (Her er forøvrig video av solidaritetsmarkeringen ved den amerikanske ambas...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.