Stoltenberg sier fra seg jobben – Ida Wolden Bache blir første kvinnelige sentralbanksjef i Norge

IDA WOLDEN BACHE BLIR LIKEVEL SENTRALBANKSJEF: Jens Stoltenberg går ikke av som generalsekretær i Nato som planlagt i september, og vil lede forsvarsalliansen i ytterligere ett år på grunn av krigen i Ukraina. Det ble kunngjort etter toppmøtet med statsledere i alle Nato-landene i Brüssel i dag. Umiddelbart etterpå kom meldingen fra Finansdepartementet at Stoltenberg sier fra seg stillingen som sentralbanksjef i Norge, og at Kongen i statsråd får en innstilling om utnevnelse av Ida Wolden Bache som sentralbanksjef.Wolden Bache var Stoltenbergs motkandidat da stillingen ble besatt i fjor høst, og er i dag konstituert i stillingen. Hun blir den […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.