Sportens skyggesider og norsk sportsvasking

Filter Anbefaler er redaksjonens aktuelle kulturtips. Du har tilgang til denne artikkelen fordi du er abonnent hos Filter. Takk for det!


Kultpodcast

LYD: Så langt har de svenske fotballekspertene Erik Niva og Håkon Andreasson publisert 143 podkasepisoder der de dykker langt ned i detaljene om ulike fotballag eller -spillere. Ofte tar episodene for seg en spesiell tidsepoke eller fotballsesong. Likevel er mange av temaene såpass omfangsrike at de deles opp i flere episoder, med en varighet på rundt tre timer hver (oftest publiseres også en kortversjon). Podkastvertene har i et intervju har påstått at de egentlig har materiale til å lage episoder på 28 timer. Spesielt interessant er den grundige episoden om korrupsjonen ved tildelingen av fotball-VM i Qatar. 

«When we were kings» finnes blant annet på Spotify. 


Våpenprodusenter og miljøverstinger sponser norske fotballag

LANGLESING: Fotballmagasinet Josimar har undersøkt logoene til norske oljeselskaper, våpenprodusenter og oppdrettsfirmaer som finnes på draktene til norske fotballag – også i lokale klubber. Avisa stiller kritiske spørsmål ved at ammunisjonsfabrikken Nammo finnes på Raufossdrakta, og ved at Kongsberg Gruppen sponser Kongsberg Idretts...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.