Solberg: – Mehl forsøkte å føre Stortinget bak lyset

IKKE SPESIFIKT RÅD OM Å LA VÆRE: Opposisjonen øker temperaturen i TikTok-saken, der Emilie Enger Mehl i går omsider innrømmet at hun installerte den omstridte, kinesiske appen på tjenestetelefonen mens hun var justisminister. «Alle kan gjøre feil, men den feilen hun har gjort i tillegg er å forsøke å føre Stortinget bak lyset», sa Høyre-leder Erna Solberg til NRK i ettermiddag, samtidig som Sylvi Listhaug gikk ut og kalte inn Mehl «på teppet» til Stortinget.

Overfor TV 2 opplyste justisministeren i går at hun forhørte seg med eget departement før hun begynte å bruke TikTok. «Det ble da klart at det ikke forelå noen råd som er spesifikt rettet mot TikTok», sier Mehl. Dette ser også ut til å være kjernen i statsminister Jonas Gahr Støres forsvar av statsråden: «Hun har fulgt de rådene hun har fått fra Justisdepartementet og jeg tror hun har gjort det på en forsvarlig måte», sier han til NRK.


SNUR OM KORANBRENNING: Oslo politidistrikt har torsdag ettermiddag besluttet å ikke tillate markeringen til Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) foran Tyrkias ambassade i Oslo fredag.

Det opplyser flere kilder overfor Filter Nyheter.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.