Snur etter ny vurdering: Vil nekte Alliansen stand under Arendalsuka

Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen under Arendalsuka i fjor.

Da det i slutten av februar ble kjent at mikropartiet Alliansen og organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) hadde fått tildelt stand-plass under årets Arendalsuka i midten av august, reagerte flere med sinne: Lederen for Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, har en rekke ganger det siste året markert seg med antisemittiske og rasistiske uttalelser i offentligheten, samtidig som sentrale aktører i SIAN står tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha kalt muslimer «morderzombier» og «seksualpredatorer». Da Alliansen-lederen tvitret om muligheten for statskupp i Sverige, varslet Arendalsuka at de ville gjennomgå søknaden om stand-plass på nytt. Etter å ha arrangert et seminar om ytringsfrihet på Litteraturhuset i Oslo, der Politiets sikkerhetstjeneste og representanter fra ulike fagmiljøer var til stede (mens medlemmer av Alliansen og SIAN hadde tatt oppstilling utenfor), har sekretariatsleder og rådmann i Arendal kommune, Harald Danielsen, nå levert en innstilling til den politiske festivalens råd:

  • Saksfremlegget konkluderer med en anbefaling om at Alliansen likevel ikke bør få stå på stand i sommer, men tillates å avholde et varslet arrangement.
  • SIAN bør fortsatt få stå på stand og gjennomføre en markering, heter det i saksfremlegget, til tross for at organisasjonen for to år siden ble bortvist fra festivalen etter å kommet med sjikanøse uttalelser til forbipasserende.
  • FMI, som har søkt om å få stå på stand etter at den første deltakerlisten ble kjent, bør imidlertid nektes både stan...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.