Derfor får SIAN og Alliansen komme tilbake til Arendalsuka i sommer

Rådmann Harald Danielsen i Arendal forsvarer at SIAN og Alliansen får sette opp stand i sommer.

Både det høyreradikale mikropartiet Alliansen og den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) får komme tilbake til Arendalsuka for å ha stand under årets arrangement, som gjerne omtales som «Norges største politiske møteplass». Det til tross for at Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen har stått bak flere antisemittiske og rasistiske uttalelser på Twitter, samtidig som SIANs frontfigurer Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten nylig ble tiltalt for en rekke tilfeller av hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen. I dagens Agderposten er SV-politiker Inger Brokka de Ruiter blant dem som reagerer med sinne og frustrasjon over at de to aktørene får sette opp stand i sørlandsbyen til sommeren. Men Harald Danielsen, som er rådmann i Arendal kommune og sekretær i rådet som arrangerer Arendalsuka, sier at det ligger grundige vurderinger bak invitasjonen.

Arrangørene måtte utvise SIAN for to år siden

- Vi har et arrangement hvor ytringsfrihet og demokrati er to av grunnverdiene. Da må vi holde den fanen høyt. Vi tenker at det har stor konsekvens å utelate noen - og vi tenker vel at vi ønsker å legge til rette for den frie ytring i det offentlige, åpne rom. Så lenge dette foregår på en respektfull måte og innenfor de rammene som gjelder for oppførsel, så strekker vi oss så langt vi kan og vil nødig utelate noen, sier Danielsen til Filter Nyheter. - Gjorde dere spesielle vurderinger knyttet til nettopp Alliansen og SIAN i år? - Ja, det skal jeg ikke legge skjul på at vi gjorde. Vår erfaring med SIAN for to år siden, var at de hadde sjikanøs oppførsel mot noen av de som pa...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.