Vaksinepass: Slik løste Danmark floken – og dette er Norges utfordringer

Etterhvert som vaksineringen får fart på seg, vekkes interessen for innenlandske vaksinepass i stadig flere land. Israel var først ut og lanserte et digitalt «grønt pass» allerede i februar. Tirsdag forrige uke startet Danmark en gradvis gjenåpning av samfunnet med sitt «coronapas». I Norge er det ennå ikke besluttet om vi skal innføre noe liknende.  – Vi synes det er flott at det nå pågår en debatt om vaksinepass i Norge. Det er et komplisert spørsmål, med etiske, juridiske og strategiske aspekter. Da er det bra at det debatteres, mener Preben Aavitsland, professor og overlege i Folkehelseinstituttets (FHI) ledelse og stab for […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.