Skyttergravskrig i Donetsk, mens resten av Ukraina frykter nye luftangrep

KRIGFØRINGEN RUNDT Bakhmut, en stort sett forlatt by i Donetsk i Ukraina som tidligere hadde 70 000 innbyggere, arter seg nå som en skyttergravskrig, med bilder av våte soldater som graver seg ned i sølete, istykkerbombede omgivelser som minner om scener fra vestfronten under Den første verdenskrig. Det melder The Guardian. Russiske styrker har de siste døgnene gjort visse fremskritt i området, og skyter jevnlig nye artillerisalver mot byen. Sammen med Toretsk utgjør Bakhmut nå episenteret for krigshandlingene i Ukraina, sier myndighetene i Ukraina. I Soledar i den samme regionen er fire sivile drept og flere skadet etter at ukrainske styrker støtte sammen med leiesoldater fra Wagner-gruppen mandag.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.