Politi kveler protestbevegelse i Kina med kontroll og avhør

KINESISK POLITI JOBBER mannsterke med å kvele alle forsøk på å demonstrere mot null-covid-politikken. Politiet stopper og kontrollerer folk som dukker opp på torgene der demonstranter har samlet seg de siste dagene, sjekker om de har apper på telefonen for å rute kommunikasjonen utenom regimets sensurapparat, og i noen tilfeller avhører de demonstranter i etterkant på telefon. Da blir de avkrevet informasjon om hvor de har vært og hva de har foretatt seg. Høye barrierer er reist i flere storbyer langs gatene det protesteres i. I natt har det vært relativt rolig i landet.

«Den gyldne æraen med gode britisk-kinesiske forbindelser er over», og Kinas stadig økende autoritarianisme er en «systemisk utfordring til Storbritannias verdier og interesser», sier statsminister Rishi Sunak i sin første store utenrikspolitiske tale i London. Sunak understreker samtidig at Kina ikke kan overses i arbeidet for klima og økonomisk stabilitet, og skuffet haukene i Det konservative partiet som gjerne skulle sett ham bruke ordet «trussel». AP News/The Guardian/AFP

KRIGFØRINGEN RUNDT Bakhmut, en stort sett forlatt by i Donetsk som tidligere hadde 80 000 innbyggere i Doentsk i Ukraina, arter seg nå som en skyttergravskrig. I Soledar er fire sivile drept og flere skadet mandag. The Guardian

HØYRE FREMMER LOVFORSLAG om at Politiets sik...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.