Nyhetsbrev mandag 27. august: Sier paven dekket over overgrepssak + Löfven med milliard-valgflesk

Vi var i Stockholm på lørdag for å følge med på de organiserte nazistenes demonstrasjon midt i valgkampinnspurten. Som massemønstring ble det en fiasko for «Den nordiske motstandsbevegelsen», som også avlyste selve marsjen gjennom gatene (der de ville fått motbør fra mange hundre motdemonstranter). I overkant av 15 norske nynazister deltok, hvorav flere er tidligere straffedømt. Se våre bilder og videoer fra seansen her. FOLKEMORD: En ny FN-rapport slår fast at de militære lederne i Myanmar må holdes ansvarlig for folkemord mot rohingyaene. Granskerne som har vært i landet skriver at ugjerningene «utvilsomt dreier seg om de mest alvorlige forbrytelsene i internasjonal lov», og peker blant annet på «vilkårlige drap, gjengvoldtekter av kvinner, overfall på barn og nedbrenning av hele landsbyer». Myanmar er ikke innenfor jurisdiksjonen til Den internasjonale straffedomstolen (ICC), men FN jobber med muligheter for å tiltale enkeltpersoner. FEILINFORMERTE ERNA SOLBERG STORTINGET? Kontrollhøringen om Riksrevisjonens 2018-slakt av regjeringen for dårlig terrorsikring av objekter,startet klokka 09 og fortsetter til i kveld. (Se selve høringen direkte her). Det mest dramatiske temaet: I hvilken grad ble Stortinget feilinformert av regjeringen forrige gang den ble grillet av kontrollkomiteen? Vippepartiet KrF har flere ganger 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.