SIAN-leder kan bli anmeldt etter å ha tatt bilder av politimann i Oslo tinghus

Leder Lars Thorsen i SIAN.

Lederen av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), Lars Thorsen,  sitter denne uka på tiltalebenken i Oslo tingrett for det påtalemyndigheten mener er hatefulle ytringer om muslimer.

Men i lunsjpausen i tinghuset under rettssaken mandag, oppsto en ny episode der politiet reagerte på oppførselen til den islamfiendtlige aktivisten. Det var da et vitne i saken, en politimann fra hatkrimgruppa ved Manglerud politistasjon, hadde vært innom den tomme rettssalen for å snakke med aktor, da han ble gjenkjent av Thorsen ved tinghusets sikkerhetskontroll utenfor. Ifølge politimannen hadde Thorsen da løftet mobiltelefonen sin mens han filmet eller tok bilder «opp i ansiktet» på politivitnet. – Han er cirka én til to meter fra meg, og det fremstår som om han filmet meg i ansiktet. Jeg konfronterer ham med dette og spør om han filmer meg. Jeg husker ikke helt hva han svarte på dette, men jeg ga uttrykk for at det ikke var greit. Jeg forklarte at jeg var her som vitne, at jeg var en person som skulle inn og vitne, sa politimannen i retten i ettermiddag. – Jeg synes det var betenkelig, for jeg vet at medlemmer av gruppa vår tidligere har fått publisitet for den stillingen de har. (Av SIAN, red. anm.) Bilder av dem er lagt ut på internett og manipulert med IS-symboler og spredt, noe jeg selvsagt ikke ønsker. Jeg ble betenkt og oppfattet det som ugreit, utdypet han. Aktor i hatytring-saken, politiadvokat Andreas Kruszewski, ba retten om å få denne forklaringen protokollert. – Det er fordi det må vurderes om tiltalte her har motarbeidet en aktør i rettsvesenet. Da må det protokolleres for å sikre bevis, så skal vi vurdere om det skal anmeldes og etterf...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.