Rasismetiltalt SIAN-profil i retten: «Jeg har et blomstrete, kraftig språk»

SIANs nestleder Fanny «Anna» Bråten i retten.

Både leder Lars Thorsen og nestleder Fanny «Anna» Bråten i den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) nektet straffskyld da rasisme-rettssaken mot dem begynte i Oslo tingrett mandag. Begge er tiltalt for flere brudd på straffelovens paragraf 185, populært kalt rasismeparagrafen, i forbindelse med utdelingen av SIAN-brosjyrer der muslimer blir omtalt som «morderzombier» og «seksualpredatorer» som må «deporteres eller interneres på livstid» på Stovner og Vestli 20. juli i fjor. Bråten er i tillegg tiltalt for innholdet i en tale under en markering foran Stortinget 1. september samme år, der hun snakket om «hvordan det blir når det blir importert morderzombier, seksualpredatorer, tilbakestående kultur». [caption id="attachment_9517" align="alignnone" width="1100"] Utdrag fra tiltalen.[/caption] Under sin forklaring nektet Bråten for å ha delt ut brosjyrene som er spesielt omtalt i tiltalen, selv om hun var sammen med Thorsen da utdelingen skjedde. Hun hevdet også at hun ikke hadde lest disse brosjyrene, som Thorsen er åpen om at han har skrevet. Da aktor Andreas Kruszewski påpekte at språket i brosjyrene lignet på det Bråten brukte i sin egen tale - med begreper som «morderzombier» og «seksualpredatorer» - svarte hun at det kanskje var «en grunn til at jeg og Lars fant hverandre og har kjemi - vi snakker samme språk».

«Naturlig for min generasjon å bruke sterke uttrykk»

- Jeg er ikke født på Oslos beste vestkant. Jeg kan gjerne kalle meg et bygdedyr. I min omgangskrets er det ingen som er overrasket over min måte å uttrykke meg på. Jeg har et blomstrete, kraftig språk, sa Bråten, som også påpekte at beskrivelsene «ikke har med individer å gjøre»: - Det har med klankult...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.