Setter hardt mot hardt: Makspris på russisk olje og embargo innført i dag

GÅR ETTER RUSSISK INNTEKTSKILDE: To av Vestens hardeste sanksjoner mot den russiske krigsøkonomien trådte i kraft i dag. G7-landenes makspris på 60 dollar på russisk, sjøbåren råolje og EUs embargo av nesten all olje fra landet. Begge tiltakene er ment å senke Moskvas inntekter og ramme krigføringen i Ukraina. Landets president Volodomyr Zelenskyj kritiserer imidlertid maksprisen på 60 dollar per fat – et resultat av langvarige internasjonale forhandlinger – for å være for høy til å ha noen særlig effekt, melder Kyiv Independent. Østeuropeiske EU-land som Polen, Estland og Litauen ønsket seg opprinnelig et mye lavere nivå, helt ned mot 30 dollar fatet.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.