Irans moralpoliti: Nedleggelse får liten betydning, sier aktivister 


DEMONSTRANTER I IRAN har erklært tre dager streik denne uka, idet situasjonen er uavklart for landets moralpoliti – en egen avdeling i politiet som har som ansvar å håndheve moralske lover, slik som kvinners påkledning. 

At styrken skal legges ned, slik en myndighetsperson sa i helga, er fortsatt ikke bekreftet på regjeringsnivå. Det vil være en kraftig innrømmelse overfor demokratibevegelsen som har demonstrert over hele landet, men uten stor praktisk betydning så lenge lovene består og håndheves på andre måter, sier aktivister. Kraftfulle offentlige protester, ofte med kvinner i front og klassifisert som opprør av myndighetene, har preget Iran siden 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt 16. september. The Guardian/New York Times

UKRAINAS PRESIDENT Volodomyr Zelenskyj sier i sin kveldstale til ukrainerne at det vil kreve samhold og utholdenhet å overleve vinteren.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.