Ukrainske droner angrep dypt inne i Russland

KREML SIER EKSPLOSJONENE på to militærbaser nesten 500 kilometer fra den ukrainske grensen i går skyldtes ukrainske droneangrep. Kilder i Ukraina sier til New York Times at dronene tok av fra ukrainsk territorium og i hvertfall ett av tilfellene ble styrt av ukrainske styrker i nærheten av basene. Ytterligere et droneangrep, på en flyplass i Kursk-regionen i Russland, satte i natt fyr på en oljelagringstank. 

Offisielt har Ukraina verken bekreftet eller avvist å stå bak, i likhet med droneangrepet på Sevastopol i november og andre angrep inne i Russland og på den russisk-okkuperte Krym-halvøya. Men landets våpenindustri meldte i høst at de hadde fremstilt en drone med en rekkevidde på nesten 1000 kilometer mil og et stridshode på 75 kilo. Kreml sier dronene som angrep henholdsvis Engels 2-basen øst for Saratov og flyplassen i Rjazan mandag, ble skutt ned, og at skader ble forårsaket av nedfall. Begge basene huser langdistansebombefly som brukes i angrep på ukrainsk infrastruktur.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.