Se de viktigste omikron-nyhetene akkurat nå

VERSTE FALL ER VELDIG ILLE: Uka startet med flere dystre omikron-nyheter, la oss forsøke å få med det viktigste:

  • Hvis tiltakene man begynte med 8. desember «ikke bremser epidemien betydelig», kan det om tre uker bli opp mot 90 000 og 300 000 tilfeller per dag i Norge og 50 til 200 daglige sykehusinnleggelser, skriver FHI i en ny risikovurdering. (De fleste premissene er svært usikre - les hele analysen her). I en slik situasjon vil naturligvis ringvirkningene lamme store deler av det norske samfunnet, så… 
  • Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler at det kommer nye tiltak raskt. Ifølge VG pågikk det i formiddag et møte med statsforvaltere, kommuner, FHI og Helsedirektoratet der helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ga uttrykk for at tiltakene vil bli presentert i kveld.
  • På det nevnte møtet skal statsråden ha informert om at Forsvaret nå skal bistå i vaksineringen sammen med apotekene. I skrivende stund er det ikke kjent hvilke endringer som eventuelt gjøres i takten i vaksinasjonsprogrammet. (Danmark forsøker å gi alle over 40 år tredje dose allerede denne uka).
  • Av de 358 personene som er innlagt på norske sykehus med korona, er i dag 109 på intensivavdeling. Av disse får 62 respiratorbehandling. Tallene er økende.
  • I Danmark øker andelen smittede med omikron så raskt at varianten antas å bli dominerende denne uka. FHI regner med at det samme kan skje i Norge noen dager senere, men estimatene er svært usikre blant annet fordi man ikke vet hvor mange omikrontilfeller som utgjør utgangspunktet her hjemme.

EN «BLØFF» OG ET «BESTILLINGSVERK»: I 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.