Samtale på golfbanen utløste PST-etterforskning: Slo alarm om lekkasje fra Forsvarsbygg

Etter at Forsvarsbygg tidligere i høst ble varslet om en antatt lekkasje som «kan skade nasjonale sikkerhetsinteresser», har etaten denne måneden anmeldt saken til Politiets sikkerhetstjeneste (PST). 

Det framgår av et brev fra direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg som Filter Nyheter har fått innsyn i.

Anmeldelsen ble sendt til PST 4. november

«Forsvarsbygg har fått informasjon om at taushetsbelagt informasjon om et gradert prosjekt har blitt lekket», skriver Thoresen til PST.

På spørsmål fra Filter Nyheter bekrefter PST at saken er under etterforskning.

Hørte om gradert prosjekt fra golfspiller

Opptakten til anmeldelsen er oppsiktsvekkende:

På sensommeren i år var en konsulent tilknyttet Forsvarsbygg på golfbanen med en person som begynte å snakke om et prosjekt som vedkommende ikke burde vite noe om, og som konsulenten visste var underlagt taushetsplikt.

«Forholdet ble kjent ved en tilfeldighet, da en innleid hos Forsvarsbygg spilte golf helgen 21.-22. august 2021 og ble gitt informasjon som han visste var gradert da han selv er autorisert og har signert taushetserklæring hos Forsvarsbygg. (…) Vi vet ikke hvem som har lekket informasjonen da den ble videreformidlet av en tilfeldig golfspiller som omtalte mistenkte som «en kompis», skriver Forsvarsbygg i anmeldelsen til PST.

Forsvarsbygg går ut fra at den aktuelle «kompisen» er en person som «tidligere h...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.