Russisk spionnettverk smugler sensitiv EU-teknologi

Financial Times avslører at en skjult FSB-innkjøpskjede kjøper inn varer og avansert elektronikk fra selskaper i Tyskland og Finland – alt fra mikrobrikker til ammunisjon – som skal brukes til krigen i Ukraina. Dette til tross for sanksjonene som ble innført i mars 2022. Ifølge avisa illustrerer dette hvilke utfordringer Vesten står overfor i forsøket på å stenge av tilgangen for kritisk teknologi til militære formål. De finner ingen holdepunkter for at de europeiske selskapene visste at de handlet med selskaper knyttet til russisk etterretning. 

Konkret går saken ut på at det såkalte Serniya-nettverket tidligere har blitt anklaget av det amerikanske justisdepartementet for å jobbe med

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.