Russisk nyhetskanal tatt av lufta i Latvia

FRATAR RUSSISK KANAL TV-LISENS: Den russiske tv-kanalen Dozjd, bedre kjent som TV Rain, stoppet all nyhetsproduksjon i Russland etter at den russiske Statsdumaen innførte innskrenkende medielover etter invasjonen av Ukraina. Noen måneder senere startet redaksjonen opp i ny drakt i Latvia – men i dag ble det kjent at det latviske medietilsynet fratar dem tv-lisensen

«I sammenheng med trusselen mot nasjonal sikkerhet og offentlig orden har [medietilsynet] denne morgenen bestemt seg for å annullere kringkastingslisensen til TV Rain», kunngjør Ivars Āboliņš, styreleder i det latviske medietilsynet NEPLP. 

Kanalen fikk nylig bot for å vise et kart av den okkuperte Krym-halvøya som russisk territorium, og en programleder fikk kritikk for å uttrykke bekymring for at russiske soldater, omtalt som «våre soldater», manglet forsyninger og utstyr. Nyhetsanker i Dozjd, Katerina Kotrikadze, opplyser at redaksjonen kommer til å fortsette å lage tv-sendinger til Youtube-kanalen deres. «Vi fortsetter arbeidet og ser på alle anklagene mot oss som urettferdige og absurde», skriver kanalen i en uttalelse. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.