Rhipto-skandalen: – Faren for løsaktig omgang med penger i UD er ganske stor

Onsdag avdekket Filter Nyheter store hull i Utenriksdepartementets forvaltning av tilskuddene til Rhipto – et analyseforetak som over en seksårsperiode mottok over 30 millioner kroner fra departementet. Les også: Slik skapte UD bistandsbomben som endte hos Økokrim Det Lillehammer-baserte foretaket fikk stadig utbetalt mer penger over UDs bistandsbudsjett for å lage analyser og «trusselvurderinger» av terrorister og deres pengestrømmer. Rapportene skulle etter avtalen brukes av FN og utviklingsland. En gjennomgang av over 300 dokumenter viser at UD har hatt en enorm tillit til en organisasjon som de selv var med på å opprette og som bare eksisterer på grunn av […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.