Rektor var NNPF-medlem da Politihøgskolen utvidet fag med NNPF-kobling

I mars ble det kjent at assisterende politidirektør Håkon Skulstad har vært medlem i Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), noe han tidligere hadde benektet.

Nå kan Filter Nyheter fortelle at Skulstad i samme periode var rektor ved Politihøgskolen (PHS) da undervisningen i «Tegn og symptomer» – et konsept som opprinnelig ble utviklet av NNPF – ble utvidet til et studieemne med en uttelling på fem studiepoeng.

Studieemnet har fått kritikk fra en rekke ansatte ved Politihøgskolen for manglende faglig tyngde og for tilknytningen til den private, ruspolitiske foreningen. Da granskerne i Rolleforståelsesutvalget i januar ga politiet kraftig kritikk for samrøre med NNPF, var «Tegn og symptomer» et viktig tema.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.