Qanon-følgere, selverklærte islamofober og våpengale: Slik gikk det med koko-kandidatene

Noen vil sikkert hevde at Donald Trump er en ganske koko kandidat i seg selv, men ennå vet vi altså ikke med sikkerhet hva utfallet i presidentvalget vil være. Derfor konsentrerer vi oss først om politikerne som har forsøkt å kapre en plass i Kongressen – representanter for både Republikanerne og Demokratene har nemlig kjempet om samtlige seter i Representantenes hus (og noen av setene i Senatet). Og la oss være ærlige: De outrerte kandidatene har i hovedsak tilhold i Det republikanske partiet.

Gjennom natta fulgte Filter Nyheter noen av mest ytterliggående politikerne tett – for å se om de faktisk, slik det i enkelte tilfeller hadde blitt spådd på forhånd, hadde noen mulighet til å bli folkevalgte. Vel, det hadde de. Grøss! Slik gikk det: 😱 Marjorie Taylor Greene (46) gjorde reint bord i Georgias nordvestlige og svært konservative 14. valgdistrikt. I skrivende stund har hun nær 75 prosent av stemmene. Det var ikke uventet: Motkandidaten Kevin Van Ausdal (D) trakk seg fra valget for noen uker siden (og sånn sett er det mer oppsiktsvekkende at han faktisk oppnådde 25 prosent). Flere medier utropte Greene som vinner allerede i 02-tiden natt til onsdag, norsk tid. På forhånd hadde hun oppfordret velgerne til å «redde Amerika» og «stoppe sosialisme». Donald Trump la sin elsk på Greene allerede i sommer og har kalt henne en «fremtidig republikansk stjerne». Det til tross for – eller på grunn av? – at 46-åringen gjentatte ganger har...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.