Prøvde noen å drepe Pussy Riot-talsmannen med gift? Dette vet vi så langt

Det framstår nå som sannsynlig at Pjotr Verzilov, en kjent Kreml-kritiker og aktivist i kunstkollektivet / punkbandet / demonstrantnettverket Pussy Riot, ble utsatt for en form for forgiftning i Moskva 11. september.

Dette er de viktigste bekreftede opplysningene i saken:

Ble akutt syk etter Pussy Riot-rettsmøte i Moskva

Verzilov  ble syk forrige tirsdag, samme dag som han hadde vært tilhører under et rettsmøte i Basmanny-distriktets domstol i Moskva som handlet om et av de andre medlemmene i Pussy Riot-nettverket. Han hadde også nettopp blitt intervjuet av den internasjonale nyhetskanalen Al-Jazeera på en kafé like ved rettslokalet, der han kritiserte myndighetene og blant annet uttalte at «det er ikke noe rettssystem her». Kort tid etter rettsmøtet følte han seg uvel. Etter å ha kommet hjem og lagt seg ned for å hvile, ble symptomene raskt verre. Da samboeren Veronika Nikulsjina – også hun et sentralt medlem i Pussy Riot – kom hjem, fortalte Verizolov at han begynte å miste synet. I løpet av de neste to timene klarte han ikke lenger å gå eller å snakke ordentlig, ifølge paret. – Han ble raskt verre og begynte å få spasmer. Allerede i ambulansen drev han og bablet. Han falt inn i en slags halvt bevisst tilstand der han sluttet å respondere på meg, og kjente meg ikke engang igjen, uttalte Nikulsjina like etterpå. Aktivistene mistenkte med en gang at noen hadde forgiftet talsmannen.

L...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.