Derfor stormet de banen – og dette skjer med Pussy Riot-aktivistene nå

Fotball-VM er over, men noen kamper pågår fortsatt: Under andre omgang av finalen mellom Frankrike og Kroatia i søndag, stormet tre personer kledt i russiske politiuniformer banen - en fjerde person skal ha blitt holdt tilbake. I skrivende stund sitter samtlige fire personer, som tilhører den Putin-kritiske aktivistgruppen Pussy Riot, fortsatt i varetekt hos russisk politi i Moskva. Filter Nyheter har vært i kontakt med gruppen, som opplyser at deres uoffisielle talsmann Pjotr Verzilov (30) er blant de varetektsfengslede. En av de andre arresterte er Pussy Riot-medlemmet Olga Kurasjova, som snakket med Reuters på telefon fra politistasjonen søndag. Aktivistgruppen bekrefter overfor Filter […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.