«Proud Boys»: Dette er Trumps voldelige og nyfascistiske gategjeng

«Stand back and stand by». Det var president Donald Trumps beskjed til den voldelige nyfascistgruppa Proud Boys da han under valgdebatten natt til onsdag norsk tid ble oppfordret til å ta avstand fra hvit makt-miljøer. Proud Boys gjorde nesten umiddelbart uttalelsen til et slags motto, mens amerikanske eksperter på ekstremisme og terror uttrykte sterk bekymring: Beskjeden fra presidenten – som gjerne kan oversettes med «hold dere rolige og vær klare» – er «ekstremt farlig» og kan bli brukt som «et kamprop» for nye voldshandlinger», ifølge direktør Kris McGuffie ved Senter for terrorisme, ekstremisme og kontraterror i amerikanske Monterey. I etterkant […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.