Russlands forsvarere i Norge: Hevder dette er de «alternative» årsakene til Ukraina-krigen

– Vestens mål er å ødelegge og dele opp Russland, sier Bjørn Ditlef Nistad til Filter Nyheter. (Foto: Marie Lytomt Norum)

Søndag 24. april sto to russiske grupper opp mot hverandre foran Stortinget:

Én side hevdet vestlige medier formidler et skjevt bilde av krigen i Ukraina, som igjen fører til at russere diskrimineres.

Motdemonstrantene, på andre siden av veien, mente den prorussiske markeringen oste av støtte til krigen.

– Vi vet at de som står på Eidsvolls plass hovedsakelig er mennesker som støtter krigen og russisk invasjon i Ukraina. For oss var det viktig å vise motstand. Vise at flere russere står i mot krigen, sier norsk-russiske Maria Stensrud.

Da en gruppe russere arrangerte en demonstrasjon «mot russofobi», holdt andre norsk-russere og ukrainere en motdemonstrasjon på andre siden av veien. (Foto: Marie Lytomt Norum)

Lederen av «SmåRådina: For demokrati i Russland» sier hun synes det er litt tonedøvt å vifte med russiske flagg akkurat nå.

– Noen russere på deres demonstrasjon trodde dette er folk som ikke støtter invasjonen, men som misliker diskriminering av russere. Etterpå ble de sjokkerte og følte seg lurt, sier Stensrud.

Lignende markeringer i Europa

Markeringer mot «russofobi» har vær...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.