Pristak og «solidaritetsbidrag»: Slik møter EU strømkrisa

Ursula von der Leyen
EU VIL HA PRISTAK, PUTIN TRUER MED FULL LEVERINGSSTANS: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen presenterte i dag forslag til tiltak mot energikrisa – deriblant et pristak på russisk gass. Vladimir Putin sier Russland vil bryte inngåtte avtaler og stanse alle leveranser av energibærere til Vesten dersom det innføres et slikt pristak: «Vi kommer ikke til å forsyne noe som helst hvis det strider mot våre interesser, i dette tilfellet økonomiske. Ingen gass, ingen olje, ingen kull, ingen fyringsolje, ingenting», sa Putin på Eastern Economic Forum i Vladivostok i dag, ifølge NRK (som kjent har russerne allerede stengt av gassrørledningen […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.