Filter Nyheter skrev tirsdag om hvordan videregående skoler og fylker har sanksjonert mot Unge Venstres valgkamp-materiell, der en tegning av en joint og teksten «Legalize it» blant annet er blitt oppfattet som reklame for ulovlig narkotikabruk.

I flere av tilfellene tok skoleledelsen affære etter å ha blitt kontaktet av politiet: I Meråker var det lennsmannen som først varslet ledelsen ved den videregående skolen om å være obs på Unge Venstre-kampanjen.

Materiellet ble siden definert som «propaganda» av skoleledelsen, samtidig som representanten for ungdomspartiet ble bedt om å fjerne det. Lensmannen er medlem av den private organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), som i flere år har jobbet politisk for å stanse legalisering av cannabis i Norge.

Det var imidlertid som lensmann med fokus på forebyggende arbeid blant ungdom at han tok kontakt med den videregående skolen, påpekte han overfor Filter Nyheter tirsdag. I Rogaland var det en representant for NNPF som tok kontakt med fylket for å advare mot kampanjen.