Politiet starter etterforskning av Oslo kommune og helsevesenet etter trippeldødsfall

Oslopolitiet har nå satt i gang en egen etterforskning for å finne ut om noen i det offentlige  bør straffes for manglende helseoppfølging av de tre kvinnene som i fjor høst antas å ha sultet i hjel i samme leilighet på Romsås etter lang tids isolasjon. Det bekrefter politioverbetjent Erik Dieset ved Seksjon for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt overfor Filter Nyheter. – Politiet har iverksatt etterforskning for å finne ut om de tre kvinnene som ble funnet døde i en leilighet på Romsås fikk forsvarlig helsehjelp i henhold til helsepersonelloven, sier Dieset.

Fylkeslegen anbefalte etterforskning

Det skal mye til for at ansatte i helsevesenet får bøter eller fengsel, men skulle etterforskningen finne alvorlige feil, kan etatene bli ilagt foretaksstraff selv om ingen enkeltpersoner er pekt ut. Beslutningen om å etterforske mulig mangelfull eller feilaktig behandling fra helsevesenets side, kom etter at politiet nylig rådførte seg med Fylkesmannens helseavdeling. – På grunn av sakens karakter har vi anbefalt at politiet etterforsker om det dreier seg om forhold som kommer innunder straffelovgivningen, sier fylkeslege Jan Petter Odden til Filter Nyheter. Blant annet vurderer politiet nå å avhøre ansatte i Oslo kommune.

Skulle de hatt hjelp de ikke fikk?

Det var Mebrak Solomon (69) og hennes døtre Leah Rebiba Woldemariam (28) og Nadia Abdulaziz Adem Ali (35) som 12. oktober 2017 ble funnet døde i leiligheten der de selv skal ha isolert seg fra omverdenen. I korrespondanse med Oslo kommune som Filter Nyheter har fått innsyn i, framgår det at politiet 18. desember i fjor ba Bydel Grorud om a...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.