Trippeldødsfallet på Romsås: – Jeg kunne aldri forestilt meg at de skulle dø slik

Yohannes Woldemariam har alltid med seg bildet av datteren Leah Rebiba, som døde på Romsås høsten 2017.
  • Dødsårsak: Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak, men omstendighetene og obduksjonsfunn tyder på at dødsfallene har skjedd som følge av sult, ifølge politiet. Uttalelsen kom i en pressemelding onsdag 3. januar.
Filter Nyheter har oppdatert reportasjen med enkelte uttalelser fra politiet etter obduksjonsrapporten ble klar. Det er fredag den 13. oktober, Yohannes Woldemariam (68) tar telefonen. Det er politiet. De vil møte ham med en gang, han må komme til stasjonen, eller de kan komme ut til ham. Han drar til stasjonen. Tre hyggelige politibetjenter tar imot ham, ber han om å sette seg ned. — Har jeg gjort noe galt, spør han politibetjentene. Nei. Han får et glass vann. Så kommer sjokkbeskjeden: Hans 28 år gamle datter Rebiba er funnet død. Hun ble funnet i leiligheten hvor hun bodde sammen med halvsøsteren Nadia på 35 år og moren Mebrak på 69 år, også disse døde. Politiet må kjøre Yohannes til legevakten. Han blir der til midnatt. Når Rebibas pappa snakker om de siste ukene og månedene ser han mot gulvet et stykke foran seg. Han drar hånden over skallen og ned mot ansiktet, blir fort sliten. Tankene kverner rundt hva, hvorfor, hvordan. Tre døde, på én gang? To døtre og en mamma? — Jeg kunne aldri forestilt meg at de skulle dø slik. Jeg vet ikke hva som var problemet deres, sier han. [caption id="attachment_2386" align="alignnone" width="647"] Yohannes Woldemariam, Leah Rebibas far.[/caption] [caption id="attachment_2232" align="alignnone" width="1000"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.