Politibiler i brann, vold og opptøyer: Derfor protesterer de i Storbritannia akkurat nå

Søndag kveld samlet nær 3000 mennesker seg i den britiske havnebyen Bristol for å protestere mot et nytt lovforslag som gir politiet utvidede fullmakter til å gripe inn mot og regulere demonstrasjoner. Her kan du lese hele lovforslaget – og her er det britiske innenriksdepartementets kortversjon. Selv om hoveddelen av demonstrasjonen foregikk fredelig, kom det mot kvelden til voldsomme opptøyer, sammenstøt med politiet og omfattende hærverk. Minst to politibiler ble satt i brann, flere politibetjenter måtte få behandling for ulike bruddskader og en politistasjon fikk vinduene knust av aggressive bråkmakere. https://twitter.com/bbcrb/status/1373751379899072524 Hendelsene ble fordømt av politikere fra begge de store […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.