Organisasjonen er forbudt i Finland, men her marsjerer de i hovedstaden på nasjonaldagen

Da lederen for Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) strekker armen i været med flat hånd fra talerstolen utenfor det nasjonale operahuset i Helsingfors, får han samme nazihilsen til svar fra medlemmer som har fyrt opp røde bluss blant omlag 250 meningsfeller i desembermørket. Det finske politiet ser ut til å ha trukket seg et stykke unna utendørsamfiet. «Mot frihet!», roper Simon Lindberg på engelsk, og tilføyer flere «Eläköön Voitto» – en finsk versjon av «sieg heil». «Mot frihet» er navnet DNM har byttet til i Finland for å omgå myndighetenes gjeldende forbud mot den voldsfremmende nazistiske organisasjonen, men nå har politiet begynt å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.