Kan bli valgvinner i Danmark: Omfavner høyreekstreme teorier, vil inndra statsborgerskap og utslette islam

Det islamfiendtlige minipartiet Stram Kurs, som ledes av den rasismedømte provokatøren Rasmus Paludan, ligger an til å kapre flere seter i det danske Folketinget i valget 5. juni. Minst tre separate målinger denne uka har alle plassert partiet over sperregrensen på to prosent. I slutten av april ble det klart partiet hadde klart å samle over 20 109 underskrifter, og dermed var kvalifisert til å stille til valg. Det danske økonomi- og innenriksdepartementet godkjente partiet på mandag. Før opptøyene på Nørrebro i midten av april, der partileder Paludans koran-kasting endte med vold mot politiet fra motdemonstranter og at biler ble satt i brann, hadde partiet hans knapt klart å samle én fjerdedel av de nødvendige underskriftene. Det endret seg betraktelig med medieoppmerksomheten som fulgte med opptøyene. Tirsdag kveld, bare timer etter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hadde kunngjort datoen for folketingsvalget, kunne Paludan stille som deltaker i den første tv-sendte partilederdebatten på dansk fjernsyn.

Snakket om «den store utskiftningen» i første partilederdebatt

Der benyttet han anledningen til å snakke om sin egen utlendingspolitikk, som kort kan oppsummeres med at islam skal forbys og muslimer kastes ut av landet. Paludan mente at de andre partilederne har «fullstendig utilstrekkelige» løsninger på det han anser som Danmarks største problem - innvandring fra muslimske land - og begrunnet dette med å referere til en konspirasjonsteori som de siste årene er blitt svært populær blant høyreradikale aktivister over hele verden. [caption id="attachment_6454" align="alignnone" width="1100"] Paludan i partilederdebatten tirsdag.[/caption] – Den store utskiftningen går ut på at mus...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.