Kan bli valgvinner i Danmark: Omfavner høyreekstreme teorier, vil inndra statsborgerskap og utslette islam

Det islamfiendtlige minipartiet Stram Kurs, som ledes av den rasismedømte provokatøren Rasmus Paludan, ligger an til å kapre flere seter i det danske Folketinget i valget 5. juni. Minst tre separate målinger denne uka har alle plassert partiet over sperregrensen på to prosent. I slutten av april ble det klart partiet hadde klart å samle over 20 109 underskrifter, og dermed var kvalifisert til å stille til valg. Det danske økonomi- og innenriksdepartementet godkjente partiet på mandag. Før opptøyene på Nørrebro i midten av april, der partileder Paludans koran-kasting endte med vold mot politiet fra motdemonstranter og at biler ble […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.