Oligarkene som trosset Putin: – Fikk smake hva et autoritært styre kan bety

Én ble funnet hengt i London. En annen flyktet til et anonymt liv i Israel, mens en tredje satt fengslet i ti år. Boris Berezovskij, Vladimir Gusinskij og Mikhail Khodorkovskij er bare tre av oligarkene som har fått smake «Putins vrede». 

I disse dager sanksjoneres høytstående russiske embetsmenn og oligarker hardt. Med visumnekt og fryste eiendeler, håper vestlige myndigheter at Vladimir Putins innerste krets og familie skal legge press på presidenten for å stoppe krigen i Ukraina. 

Men mens oligark-milliardærene nå forsøker å manøvrere mellom sanksjoner fra Vesten og Putins unåde, finnes det en rekke andre som for lengst trosset den russiske presidenten.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.