Nynazistleder Haakon Forwald: – Hengeløkker er politikk

LUDVIKA: Dagen før flere hundre nynazister skal demonstrere i gatene i byene Ludvika i Dalarna og Boden i Nord-Sverige valgte lederen av den norske delen av «Den nordiske motstandsbevegelsen» å la seg intervjue, etter at vi først fikk tak i ham på Lidl-butikken i Ludvika der han jobber. Forwald gjør det klart at det i utgangspunktet er uaktuelt å snakke med Filter Nyheters journalister på grunn av tidligere artikler om den nazistiske organisasjonen. (Les alle artiklene her). Han stiller til intervjuet med to andre sentrale medlemmer i Norge: Tommy Nyberg og Martin Oppegaard, som driver organisasjonens nettsted og filmer hele møtet med mobilkamera. – Vi anser dere som blant de verste til å forfatte det vi ser som propagandaartikler om oss. Vi ser vel ikke helt hva vi har å vinne på å svare på hva dere har å spørre om, mildt sagt, sier 39-åringen. [caption id="attachment_3335" align="alignnone" width="1100"] F.h. Tommy Nyberg, Martin Oppegaard og Haakon Forwald.[/caption]   Forwald opplyser at han, i motsetning til de svenske lederne i DNM, ikke står på på valg til Riksdagen til høsten. Men i Ludvika kommune står han på tredje plass på «partiets» lokalvalgsliste. – Jeg stiller til kommunevalg. Jeg er jo norsk statsborger, så da begrenser det seg, sier nazistlederen. – Når dere skriver og taler så er det ikke så mye demokrati å spore?

– Vi mener det vi står for er mer demokratisk enn dagens demokrati er, og definitivt den typen demokrati dere står for, sier han med henvisning til Filter Nyheters journalister.

...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.