Nynazist dømt for Brexit-politikerdrapet og Frankrikes presidentfavoritt i trøbbel igjen (Nyhetsbrev)

Vi i Filter Nyheter har kikket på fersk statistikk fra Kriminalomsorgen over utenlandske statsborgere  i norske fengsler og nøyaktig hvor mange fra hver nasjonalitet det dreier seg om. Se hele oversikten her. Ellers:   Livstid for Brexit-terror Høyreekstremisten Thomas Mair (53) er dømt til fengsel på livstid for drapet på det britiske parlamentsmedlemmet Jo Cox i juni i år. Cox, som var 41 år gammel og hadde to små barn, ble skutt og drept på åpen gate i forbindelse med et valgkamparrangement til støtte for britisk EU-medlemskap ei uke før folkeavstemningen om Brexit. Politiets beslag hjemme hos Mair samt analyser av internetthistorikk bekreftet drapsmannens besettelse med nazisme, hvit makt-bevegelser og apartheidregimet i Sør-Afrika. Han har nektet å forklare seg i retten og fortrakk ikke en mine da dommen ble forkynt. De to Guardian-kommentatorene Hugh Muir og Joseph Harker har skrevet en interessant uenighet om hvorvidt Mair bør regnes som terrorist. Satt på gangen i seierens time? Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt mener at både Erna Solberg og alle Frps åtte statsråder vil være inhabile om Krekar-saken skal behandles i statsråd, skriver NTB. Bakgrunnen er Frps valgløfte om om å få Krekar ut av landet innen 100 dager hvis de kom til makten, og for statsministerens del at Krekar er dømt for trusler mot henne. Etter at Høyesterett forkastet Krekars anke ligger saken om utlevering til Italia nå...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.