Nyhetssveip onsdag 24. februar: Zyklon B-humor og Bill Gates i iphone-bråk

(Foto: World Economic Forum / Creative Commons)

Noe av det viktigste i dag. (Her melder du deg på nyhetsbrevet om du vil få det litt tidligere og rett i innboksen).

399 dømt for seksualforbrytelser i fjor

TV 2 har gjort en svært grundig kartlegging av samtlige tingrettsdommer fra 2015 som gjaldt seksualforbrytelser. 399 personer ble dømt, i saker med totalt 479 ofre. 70 prosent av ofrene var barn under 16 år. Redd Barna påpeker at overgrepssakene som når domstolene bare er toppen av isfjellet.  

Leaving Las Vegas

Donald Trump vant, som ventet, overlegent etter republikanernes velgermøter i Nevada og ligger an til å få nesten 46 prosent av stemmene. Marco Rubio ser ut til å ta en marginal andreplass foran Cruz. Kortversjon: Trump er i drømmeposisjon før «supertirsdagen» om ei uke, der nesten en fjerdedel av delegatene er i spill. Cruz og Rubio vil ødelegge for hverandre en stund til. Tør vi tenke tanken nå?  

Morer seg over Zyklon B

Støtten fra Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen fører til at mange lurer på hvem Odins soldater egentlig er. Mens talsmann Ronny Alte bedyrer at han ikke kjenner til høyreekstreme i rekkene, har Dagsavisen Fremtiden sjekket personer som patruljerte i Drammen i helga og fant to som ser ut til å ha lagt ut bilder på Facebook som kan tolkes som hyllest til nazister. Ifølge Politidirektoratet har grupperingen medlemmer fra «kriminelle miljøer».

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.