Nyhetssveip mandag 29. februar: Ku Klux Klan, farlig asylmottak og «People’s front of Judea»

Og dagens dose Trump. Vi beklager. (Dette er en versjon av vårt daglige nyhetsbrev, som bare de aller smarteste opinionsdannerne blant leserne abonnerer på)   I dag er det mandag 29. februar i skuddåret 2016. Nyhetsbrevet ble  forsinket i dag fordi jeg startet dagen med John Olivers finfine knetakling av Donald Trump, som bør ses i sin helhet. Ellers:   Rouhani-suksess i Iran Relativt moderate krefter har framgang i det viktige dobbeltvalget i Iran. I Ekspertrådet lyktes president Hassan Rouhanis reformvillige tilhengere med å vinne 15 av 16 plasser i Teheran og har kastet to av tre i et mektig ytterligående trekløver. I nasjonalforsamlingsvalget vant Rouhani alle hovedstadens plasser. Sammensetningen av Ekspertrådet - 88 islamteologer - er nå svært viktig fordi ayatollah Khamenei (76) har dårlig helse og rådet (som sitter i åtte år) kan utpeke hans etterfølger når han dør.     Uforsvarlig asylmottak Avisa Nordlys avslører i dag en hittil ukjent rapport om forholdene ved Vestleiren, et transittmottak i Kirkenes driftet av Hero på oppdrag fra UDI. Under en befaring 21. november i fjor fant Barne- ungdoms og familieetaten blant annet en høygraavid kvinne og et barn med tumor i hjernen som lå på madrasser rett på gulvet i et lite, kaldt bomberom med seks andre personer. Sterkt funksjonshemmede barn skal ha blitt båret opp og ned mellom etasjer for grunnleggende hygiene. Hele leire...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.