Nyhetsbrev torsdag 8. november: Dette betyr Trumps sparking av justisministeren + «Hemmelig agent» var på samme fest som Sandberg

DAGENE DERPÅ I USA:
  • Gjennom å gi justisminister Jeff Sessions sparken, overlot i går Donald Trump ansvaret for den pågående etterforskningen av valgkampen hans til en lojalist som har uttalt seg negativt om Muellers team og har  antydet at etterforskerne kan saboteres ved at budsjettet strupes av departementet. New York Times har en god gjennomgang av hvor mye skade Trump eventuelt kan gjøre på prosessen via fungerende justisminister Matthew G. Whitaker.
  • Trumps nær halvannen time lange pressekonferanse / munnhuggeri om valgresultatet i går er vanskelig å beskrive (video her), men Washington Posts kommentaravdeling er inne på noe«Trump’s rambling, angry news conference shows he ignored the message voters sent him»
  • Tallknuser Nate Silver har sett hva som skjer hvis vi later som om stemmene avgitt i kongressvalget tirsdag, var presidentvalg. Da ville Demokratene vunnet med 314-224.
  • Jeg har skrevet litt om 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.