Nyhetsbrev mandag 29. juli: Russisk opposisjonspolitiker til sykehus + Trump får svar på tiltale etter «rotte»-utspill

I fall den globale oppvarmingen slo ut all din kontakt med omverdenen mens nyhetsbrevet hadde ferie: Brexit-profitør Boris Johnson har blitt statsminister i StorbritanniaDonald Trump er fremdeles rasist – ogpresident. (Mueller-høringen hjalp ikke). Ferskere nyheter: FRYKTER FORGIFTNING: Russlands mest kjente opposisjonspolitiker, Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj, som soner en politisk motivert dom avsagt i forrige uke for å ha oppfordret til gatedemonstrasjoner uten myndighetsgodkjenning, ble i går fraktet fra fengselet til sykehus etter at han brått fikk hevelser i ansiktet og utslett flere steder på kroppen. Det er ikke kjent hva som forårsaket reaksjonen – noe som raskt ledet til (foreløpig tynt belagte) spekulasjoner om opposisjonsprofilen kan ha blitt forgiftet med hensikt. To uavhengige leger som tidligere har behandlet Navalnyj etter at han ble angrepet i 2017 forsterket uroen da de, basert på symptomene og at han aldri tidligere har hatt allergianfall, uttalte at han kan ha blitt utsatt for en ukjent «kjemisk substans». Da Navalnyj-tilhengere samlet seg uten...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.