MUELLER-UTSPØRRINGEN: Kun det viktigste

Donald Trump, Nancy Pelosi og Robert Mueller.

Opposisjonen skulle grille Trump med sjefsetterforskeren som ved. Det gikk ikke helt som de hadde håpet.

Tidligere spesialrådgiver Robert Mueller, som ledet amerikanske myndigheters etterforskning av russiske myndigheters innblanding i det amerikanske valget i 2016, og Trump-valgkampens mulige innblanding i innblandingen, ble stilt til veggs i et kryssforhør fra begge politiske leire i USAs kongress (Storting) onsdag.

Muellers vitneforklaringer på Capitol Hill beskrives som historiske - på vidt forskjellige måter, avhengig av hvilket ståsted en har: Historisk rent faktisk sett, siden det var første gang han ble kalt inn, og saken er så alvorlig. Som en historisk flopp, fordi opposisjonen ikke klarte å få sjefsetterforskeren til å sette et endelig brennmerke på Trump. Som en historisk seier - av samme grunn.

Brennmerke eller ei: Det er flere ting å ta med seg fra gårsdagens uforløste grillfest. Her er de 7 viktigste:

1 Muellers opptreden

«Knapp» er vel den mest presise beskrivelsen.

Mueller snakket stort sett kun når han ble snakket til og avkrevd svar, og han svarte som byråkrater normalt sett er forventet å gjøre: Fargeløst, profesjonelt, rolig og «kjedelig».

2 Nøkkelkonklusjonene oppsummert

Det kom ikke fram nye ting som snur saken på hodet - og det var det ingen som hadde trodd heller. I all sin knapphet fikk Mueller bekreftet og avkreftet følgende:

  • Trump spurte sine ansatte om å forfalske dokumenter relatert til Russland-granskningen
  • Rapporten frifinner ikke Trump
  • Etterforskningen fant ikke beviser for at Trumps valgkampmedarbeidere inngikk noen avtale eller samarbeid med russere eller andre om at Russland skulle blande seg inn i det amerikanske valget
  • E...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.