Nyhetsbrev fredag 13. april: Sparket FBI-sjef om urinsex og «mafiaboss» Trump + Razzia mot Rema 1000, Coop og Norgesgruppen

GOLDEN SHOWERS OG ETTERFORSKNINGS-SABOTASJE: Hvis du trodde «Fire and Fury»-boka om Trump-administrasjonen var pikant - nå kommer den tidligere FBI-sjefens offentlig hevn, etter at han har brygget på den i ett år, mellom to permer. Lanseringsintervjuet med James Comey ser ut til å, vel, innfri forventningene: «I honestly never thought these words would come out of my mouth, but I don't know whether… the current president of the United States was with prostitutes peeing on each other in Moscow in 2013. It's possible, but I don't know.» Hovedpersonens anmeldelse kom nettopp. På Twitter skriver Dondald Trump at Comey er en «LØGNER», «slime ball», «svak», og en elendig FBI-sjef som det var «en ære å gi sparken». Boksalget blir HUGE, med andre ord. Noen av nyhetene fra «A higher loyalty»:

  • Comey mener Trump-administrasjonen er en «skogbrann» som ledere med etikken i behold ikke klarer å få kontroll over. «Donald Trumps presidentskap truer mye av hva som er bra med denne nasjonen», skriver han.
  • Comey beskriver et møte der verken Trump eller staben hans var interessert i å snakke om hvilken trussel Russlands valgkamp-tukling utgjorde, bare om hvordan det skulle spinnes i offentligheten så ikke Trumps presidentskap tok skade.
  • Den erfarne FBI-toppen sammenligner det å forholde seg til Trump med hvordan det er å etterforske mafiabosser«Sjefens fullstendige kontroll, lojalitetsedene, oss-mot...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.