Nyhetsbrev 8. januar: Fem døde etter angrepet på det amerikanske demokratiet

Selv om det skjer flere viktige ting i verden – inkludert at den norske regjeringen klokken 12 la frem sin etterlengtede klimaplan (vi kommer med flere artikler om dette) – klarer vi ikke helt å fri oss fra det vanvittige angrepet på det amerikanske demokratiet for bare halvannet døgn siden:

  • Det tegner seg et stadig klarere bilde av hvem inntrengerne var – vi har en gjennomgang av (det foreløpige) persongalleriet og de ulike grupperingene i denne artikkelen.
  • Vi har også samlet ulike statsledere og myndigheters reaksjoner på det rystende angrepet – de spenner fra påpekninger om «hvor svakt [det vestlige demokratiets] fundament er» (Iran) til «skammelige scener» (Storbritannia).
  • D...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.