Nyhetsbrev 8. desember: Russisk hackergruppe angrep Stortinget, ifølge PST

DATAANGREPET: PST mener at en hackergruppe som har jobbet for Russlands militære etterretning sto bak dataangrepet mot Stortinget som ble kjent i august i år. I etterkant har PST blant annet innhentet, undersøkt og analysert teknisk informasjon fra Stortinget, Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Etterretningstjenesten. Få nyhetsbrevet hver ukedag: Alt du leser i denne artikkelen er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan få rett i innboksen ved å registrere deg her. Nå konkluderer de med at gruppa kjent under navnene «ATP28» og «Fancy Bear» sannsynligvis sto bak – og skriver i en pressemelding at «denne aktøren knyttes til GRU [Russlands militære etterretningstjeneste, red. anm.], mer spesifikt deres 85. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.