Nyhetsbrev 8. desember: Russisk hackergruppe angrep Stortinget, ifølge PST

DATAANGREPET: PST mener at en hackergruppe som har jobbet for Russlands militære etterretning sto bak dataangrepet mot Stortinget som ble kjent i august i år. I etterkant har PST blant annet innhentet, undersøkt og analysert teknisk informasjon fra Stortinget, Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Etterretningstjenesten.

Nå konkluderer de med at gruppa kjent under navnene «ATP28» og «Fancy Bear» sannsynligvis sto bak – og skriver i en pressemelding at «denne aktøren knyttes til GRU [Russlands militære etterretningstjeneste, red. anm.], mer spesifikt deres 85. hovedsenter for spesielle tjenester (GTsSS)». Gruppa har «benyttet en fremgangsmåte som kalles passord-“brutforcing” for å skaffe gyldige brukernavn og passord», skriver PST. Teknikken er brukt mot mange e-postkontoer med det resultat at gruppa har ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.