Nyhetsbrev 7. august: Brexit-krisen kryper nærmere + De verste høyreekstreme angrepene siden 2011

STOR OVERSIKT: I kjølvannet av massakren i El Paso i USA på lørdag har vi laget en oversikt over de verste høyreekstreme angrepene siden terroren i Norge i 2011. Det er ganske skremmende å se hendelsene samlet – les artikkelen her. President Donald Trump blir forøvrig møtt av motdemonstranter når han kommer til El Paso for å hedre ofrene senere i dag, siden mange regner han som en . Washington Post oppsummerer situasjonen slik: «The open repudiation of a visiting president in the aftermath of a mass tragedy was striking as a growing chorus of critics made clear that President Trump would not be universally welcome.»

PIZZAKRISE: I Storbritannia hagler det nå med nyhetsmeldinger som gjør en «no deal»-Brexit – brudd med EU i oktober uten enighet om skilsmisseavtalen – mer virkelighetsnært for folk flest. Sist ut er dagligvarekjedene og leverandørene deres som har bedt om at konkurranselovgivning settes til sideså de kan koordinere forsyningene med hverandre. I går ble det kjent at den store pizzakjeden Dominos har hamstret ekstra tomatsaus og pizzafyll for over sju millioner pund fordi selskapet mener brudd i leveransene som følge av Brexit har blitt mer sannsynlig. ANGREP PÅ SKATTEETATEN: Det er i skrivende stund ukjent hvem som sto bak den antatte 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.