Drap og terror: Dette er de verste høyreekstreme angrepene siden 2011

Angrepene er lokale, men ideologien global: Siden drapene i regjeringskvartalet og på Utøya i 2011, har høyreekstreme aktører stått bak en rekke drap og terroraksjoner på verdensbasis. Etter at FBI i slutten forrige måned advarte mot faren for flere angrep fra «hvite nasjonalister» i USA, gikk det bare halvannen uke før 22 mennesker ble skutt og drept i El Paso, Texas. I fjor sto voldelige rasister bak alle drap begått av ekstremister i USA, og høyreekstremisme er i dag den fremste terrortrusselen med utspring i landet, ifølge FBI. På verdensbasis er de ideologiske likhetene mellom drapsmennene mange - fra El Paso-terroristens […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.