Angrepene er lokale, men ideologien global: Siden drapene i regjeringskvartalet og på Utøya i 2011, har høyreekstreme aktører stått bak en rekke drap og terroraksjoner på verdensbasis.

Etter at FBI i slutten forrige måned advarte mot faren for flere angrep fra «hvite nasjonalister» i USA, gikk det bare halvannen uke før 22 mennesker ble skutt og drept i El Paso, Texas. I fjor sto voldelige rasister bak alle drap begått av ekstremister i USA, og høyreekstremisme er i dag den fremste terrortrusselen med utspring i landet, ifølge FBI.

På verdensbasis er de ideologiske likhetene mellom drapsmennene mange - fra El Paso-terroristens advarsler mot en «invasjon» av innvandrere, via den australske Christchurch-terroristens henvisninger til konspirasjonsteorien om «den store utskiftningen» og Anders Behring Breiviks frykt for «Eurabia».

Filter Nyheter har tidligere publisert en liste over de verste angrepene det siste året. Dette er de verste høyreekstreme angrepene på verdensbasis siden 22. juli 2011: