Nyhetsbrev 7. april: Minst tre uker mellom hver gang Norge kan åpne opp mer

GJENÅPNINGSPLAN: I formiddag redegjorde Erna Solberg for Stortinget om den planlagte gjenåpningen av samfunnet (Stortingets sending her). Det åpnes opp i trinn basert på en vurdering av smittesituasjonen hver tredje uke. (Oversikt over de ulike trinnene hos bl.a. NRK) De tre sjekkpunktene for en vurdering av gjenåpning er: 1. Smittesituasjon og sykdomsbyrde 2. Kapasitet i helsetjenesten 3. Vaksinasjon. Klokka 13 har statsministeren, Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-sjef Camilla Stoltenberg pressekonferanse om detaljene. Espen Rostrup Nakstad uttalte i starten av uka at vi må godt under 200 smittede i døgnet før en åpning er mulig, mens Stoltenberg sa at R-tallet må være et stykke under 1 over lang tid. I Danmark startet de gjenåpningen denne uka, med lovnad om at samfunnet i det store og hele vil være åpent når alle over 50 år er ferdigvaksinert. I Norge vil vi med siste kjente vaksinasjonscenario fra FHI nå et slikt vaksinasjonsnivå i midten av juli. EUs legemiddelbyrå EMA holder pressekonferanse klokka 16, der det er ventet at de 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.