Nyhetsbrev 6. oktober: Boris Johnsons tale blir karnøflet

God ettermiddag!
 SLAKTER BORIS: Britenes hardt pressede statsminister Boris Johnson holdt onsdag ettermiddag tale under siste dag av Det konservative partis landsmøte i Manchester. Mot et bakteppe av drivstoff– og matvarekrise, skapt av akutt mangel på nær 100 000 tungtransportsjåfører som følge av både brexit, pandemi og lav nasjonal rekruttering til yrket, var det ventet at Johnson skulle insistere på at alt går etter planen: Det som skjer i Storbritannia akkurat nå, er først og fremst en stor mulighet til å skape et flott post-brexit-samfunn der både lønningene, kvalifikasjonene og produktiviteten straks blir høyere. Venstreliberale Guardian publiserte lynkjapt en knusende dom over statsministerens prestasjon: Jo, talen var preget av vitser og positivitet, skriver avisa, men «in so far there was political substance in it, it was smothered in fluff, cheery Tory waffle. This is what the Conservative party was voting for when they made Johnson leader, and most of them seem to still like it».

IKKE NOE POLITISK: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og Høyre-politiker Aamir J. Sheikh skal ha fått totalt 12,8 millioner kroner fra organisasjonen Muslim World League, ifølge Dag...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.