Nyhetsbrev 31. mai: Danmark lot USA spionere på norske politikere

God formiddag!ILLOJAL NABO: Danmarks etterretningstjeneste FE har latt den amerikanske etterretningstjenesten NSA spionere på toppolitikere og embedsfolk i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike, ifølge Danmarks radio.    I fjor ble det kjent gjennom den store etterretningsskandalen i Danmark at amerikanernes kabeltilgang der blant annet betød spionasje mot allierte, inkludert mål i Norge. (Mye norsk datatrafikk passerer gjennom Danmark). Men nå avslører Danmarks radio – basert på kilder med tilgang på en intern granskningsrapport som ble dysset ned i 2015 – at dette blant annet dreide seg om målrettet overvåkning av toppolitikere.    Den mest konkrete opplysningen om metoden er at NSA i 2012-2014 aktivt skal ha brukt telefonnumrene til navngitte politikere og toppbyråkrater til å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.